Kimyanın Dünyamızdaki Yeri

Kimya, maddenin oluştuğu maddelerle, bunların özelliklerinin ve reaksiyonlarının incelenmesi ve bu reaksiyonların yeni maddeler oluşturmak için kullanılmasıyla ilgilenen bilim dalıdır. Özellikle yapay olarak hazırlanmış veya saflaştırılmış olan farklı bir bileşik veya maddelere de kimyasal denmektedir. Kimyasallar özelliklerine göre, analitik, araştırma, teknik, mikroskopik gibi alanlarda sıklıkla kullanılır. Solüsyonlar, saf sular, doku kültürleri ve kitlerde kimyasallarla ilgili konulardır.
Analitik Kimyasallar
Analitik kimya, maddenin bileşimi ve yapısı hakkında bilgi edinme, işleme ve iletme bilimidir. Başka bir deyişle, maddenin ne olduğunu ve ne kadarının var olduğunu belirleme sanatı ve bilimidir. Analitik kimyada kullanılan bazı kimyasallardan hematoxylin, Formic acid, Butanol gibi teknik kimyasalları örnek olarak verebiliriz.
Araştırma Kimyasalları
Araştırma kimyasalları, ruh hallerini değiştirmek ve kafayı bulmak isteyen kişiler tarafından eğlence amaçlı kullanılan maddelerdir. Araştırma kimyasalları (RC'ler) tehlikelidir ve genel halk için meşru veya yasal bir amacı yoktur. Adına rağmen, araştırma kimyasalları bilimsel araştırmalarda kullanılan kimyasallar değildir.
Teknik Kimyasalları
Teknik kimyasalları veya teknik sınıf kimyasallar tanım olarak ticari ve genel endüstriyel üretim amaçlarına uygun bir kimyasal sınıftır. Safsızlıklar içerebilirler ve bu nedenle genellikle gıda, ilaç veya herhangi bir tıbbi kullanım için uygun değildirler. Ancak birçok bilim projesi için uygun olabilirler.
Mikroskopi Ürünleri
Mikroskop, küçük nesnelerin büyütülmüş görüntülerini üreten, gözlemciye inceleme ve analiz için uygun bir ölçekte küçük yapıların son derece yakın bir görünümünü sağlayan alettir. Mikroskoplar, evrensel, özel ışıklı, mobil, uzun mesafeli, yüksek hızlı, yüksek büyütmeli çeşitlere uygun olarak farklı tiplerde üretilebilmektedir. Mikroskoplara özel lensler, kameralar ve aydınlatmalar temel ürün parçalarıdır.
Solüsyonlar
Solüsyonlar, iyileştirme, temizleme, nemlendirme, kurutma ve kapatma gibi hususlarda kullanılan kimyasallardır. Antiseptik ve mikrop kırıcı olan solüsyon çeşitleri kimya alanında en çok kullanılan solüsyon çeşitleridir. Haşere uzaklaştırıcılar, en çok kullanılan kimyasal solüsyonlardır.
Saf Sular
Saf su, herhangi bir safsızlık içermeyen sudur. Sıradan musluk suyunda yaygın olarak bulunan safsızlıklar, Kalsiyum, Magnezyum, Sodyum, Potasyum ve Fosfor gibi minerallerdir. Bu mineraller içmek için tamamen güvenlidir, fakat örneğin bir cam temizleme ya da araç detaylandırmada kuruma şekilleri nedeniyle uygun değillerdir.
Saflaştırılmamış su kuruduğunda, mineraller görünür hale gelir ve yüzeyde leke izleri bırakır. Saf su elde etmek için, her bir mineralin giderilmesini ve suyun 0 arıtılmasını amaçlayan özel filtreleme sistemleri kullanılır. Saf su ürünleri arasında distile, antifiriz, akü suları en çok kullanılan ürünlerdir.
Doku Kültürleri
Doku kültürü, bir hayvan ya da bitkiden alınan doku parçalarının hayatta kalmaya ve işlevlerini sürdürmesine devam edebilecekleri yapay bir ortama aktarıldığı biyolojik bir araştırma yöntemidir. Kültüre alınan doku tek bir hücreden, bir hücre popülasyonundan ya da bir organın tamamından veya bir kısmından oluşabilir. Doku kültürleri ürünleri arasında kültür şişeleri, lam kutusu, raflar ve buz kalıpları en çok kullanılan ürünlerdir.