Enjektör Ve Su Numune Şişesi Kullanım Alanları

Enjektör Ve Su Numune Şişesi Kullanım Alanları

Laboratuvarlarda birçok işlem ve tetkik yöntemler yapılmaktadır. Bu işlerin yapılması için bazı laboratuvar malzemeleri kullanılmaktadır. Bu malzemelerden birkaçı hacimli enjektör ve su numune şişesiolmaktadır. Bu ürünlerin çeşitleri de bulunmaktadır. Bu çeşitlere www.bmvkimya.com/ adresinden ulaşmak oldukça mümkün olmaktadır.

 

Enjektör Nedir?

 

Havayı ve sıvıları emme de ya da itme işlemi gören küçük pompaya enjektör dönmektedir. Tıpta ise doku ya da boşluğa basınçlı olarak sıvı doldurmaya yarayan ürünlere verilen isimdir.

 

​​​​​​Enjektör Çeşitleri ve Özellikleri

 

Enjektör camdan veya madenden oluşan silindir şeklinde gövdesi bulunmaktadır. Ayrıca bunun içinde gidip gelen bir pistonu da bulunmaktadır. Bir ucunda, çelik, nikel veya en iyisi olan platinden musluk bulunur. Musluğa iğne takılmaktadır.

 

Pistonun şekli ise enjektörün modeline göre değişir. En çok rağbet gören tipin tamamen kristal camdan yapılan enjektör olmaktadır. Pistonları dereceli gövdenin içine iyice yerleşmektedir. www.bmvkimya.com/ adresinde daha detaylı birçok bilgiyi rahatlıkla alabilirsiniz.

 

Enjektörde Aranacak Özellikler

 

Kesinlikle enjektör sterilize edilebilir olmalıdır. Hiçbir tarafından su ve hava sızdırmamalıdır. Temizleme açısından kolayca sökülerek takılmaktadır. Mikrop bulaşımını önlemek için tek seferlik, kullanılıp atılması için yapılmış plastik olan disposable enjektörler ise en uygun olanlarıdır.

 

Su Numune Şişesi Nedir?

 

Su numune şişeleri, mikrobiyolojik olarak, ayrıca kimyasal analizler işleri için de su ve ayrıca diğer sıvı numunelerin iyi koşullarda alınmasını sağlamaktadır. Fazlası ile yüksek kaliteli hammaddeden üretilmektedir. Fazlası ile güvenli olarak su numune şişesi çevre dostu olmaktadır. Sağlam yapısı ile kırılmaz olarak, hafif ve dengeli olmaktadır.

 

Kare şekli sayesinde kolay tutulmaktadır. En iyi şekilde optimum taşıma ayrıca depolama imkanı sağlamaktadır. 50 mm’lik olan geniş ağızlı çapı sayesinde numune almada ve boşaltma esnasında ise kontaminasyon gibi riskleri en aza indirmektedir.

 

Alınan numune hacmi ile şişe üzerindeki kabartmalı taksimatlandırma ile kolaylıkla kontrol edilmektedir. Şişe üzerindeki barkodlar ise alınan numunelerin çok kolay tanımlanmasını sağlamaktadır. Ayrıca etiketler üzerinde bulunan LOT numarası ile kullanma yöntemi ile şişeler kolaylıkla izlenmektedir.

 

Su Numune Şişesi Özellikleri

 

Şişeler, gama steril olup, güvenlik halkası ile kırılıp şişe açılana kadar steriliteleri firma garantili olmaktadır.

 

Şişe kapakları ise sızdırmayı en iyi şekilde önlemek için sızdırma kısmında sızdırmaz, olarak içermektedir.

 

Su Numune Şişesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Su örnekleri mikrobiyoljik analizler ile örnekleme, taşıma olarak ve saklama amacı olarak en iyi şekilde üretilmektedir. Yapılması gereken işlemler de ve örneklerde veya gerek duyulan tüm çalışma da tercih edilmektedir. Paket üzerinde mutlaka Lot numarası, yazılı olarak bulunmaktadır.

 

Ayrıca üretim ve son kullanma tarihleri gibi birçok bilgiler yazılı olmaktadır. Kare şişe formu özellikle, kolay kavrama ile depolama süresinde yer kazanımları sağlamaktadır. Emniyet halkaları ve kilitli olan kapak üzerindeki geniş olan diş aralıkları fazlası ile kolay kavramayı sağlamaktadır.

 

Özgün olan kapak ile su numune şişesi iç tasarımı sağlar ve kesin olarak hava ve sıvı geçirmemektedir. Son dere kaliteli ve güvenli olarak www.bmvkimya.com/ online sitesinden kolaylıkla bulabilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.